Powered by
BOVAG-lid

Nieuws

Alles over automobiliteit
 • LELYSTAD START E-BIKE & E-AUTO DEELSYSTEEM

  Stimuleren van duurzame mobiliteit en verbeteren van luchtkwaliteit

  Lelystad, 30 oktober 2018

  Lelystad Airport Businesspark (LAB), de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben gisteren het startsein gegeven voor een uniek project: het eerste E-bike & E-auto deelsysteem van Lelystad. Met het project willen de drie partijen duurzame mobiliteit stimuleren - zowel binnen Lelystad als van en naar de stad - en de luchtkwaliteit verbeteren.
  Werknemers van bedrijven die gevestigd zijn in Lelystad en op Lelystad Airport Businesspark kunnen vanaf vandaag de eerste zes maanden kosteloos gebruik maken van het deelsysteem.

  Ambitie
  Onder het motto ‘Practice What You Preach’ hebben gedeputeerde Jan de Reus, wethouder Ed Rentenaar en Rob Verhoeff, directeur OMALA N.V. maandag officieel het startsein gegeven voor het deelsysteem door zelf een eerste testrit te maken op een van de 25 E-bikes en in een van de drie elektrische auto’s.

  Bij de start van het E-deelsysteem hebben de drie partijen de ambitie uitgesproken om medio volgend jaar het aantal voertuigen flink te vergroten. Het streven is dat medio 2020 minstens 10% van de werknemers in Lelystad regelmatig gebruik maakt van het duurzame E-deelsysteem.

  “Met dit deelsysteem bieden we een modern alternatief voor bedrijven en hun werknemers om serieus werk te maken van duurzame mobiliteit. Voor korte afstanden in en rondom Lelystad is de E-bike namelijk een prima vervoersmiddel. En moet je een keer wat verder weg dan staat er een volgeladen elektrische auto voor je klaar, aldus Rob Verhoeff.

  Achtergrond
  Lelystad Airport Businesspark (LAB), de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben het thema duurzame mobiliteit hoog op de agenda staan.

  De bovengenoemde partijen hebben de handen ineengeslagen en zijn een pilot gestart in Lelystad voor een gecombineerd deelsysteem van E-bikes en elektrische auto’s. De pilot is gericht op werknemers van bedrijven en organisaties die zijn gevestigd in Lelystad. Het E-deelsysteem loopt minimaal 12 maanden en kan worden verlengd naar 36 maanden.

  De eerste E-bikes en elektrische auto’s staan op en rondom NS station Lelystad en Lelystad Airport Businesspark. De voertuigen kunnen door gebruikers eenvoudig via een app worden gereserveerd.

  Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad. De pilot wordt uitgevoerd door rij2op5, Free to go en E-bike2work.

  Geïnteresseerde - van in Lelystad gevestigde - bedrijven en/of werknemers kunnen zich vanaf heden aanmelden via: deelsysteem.lelystadairportbusinesspark.nl. Of kijk op de speciale LAB-Free to go-pagina.


  V.l.n.r. Ed Rentenaar (wethouder gemeente Lelystad), Jan de Reus (gedeputeerde provincie Flevoland), Michel van der Poel (E-bike2work), Anton Mollerus (E-bike2work), Rob Verhoef (Omala N.V.), Kenneth Erselina (E-bike2work) en Wim Slagter (Euromobil Nederland)

 • Weekendtarief

  We luisteren graag naar onze klanten. Daarom is er vanaf heden het Free to go-weekendtarief.
  Dit tarief geeft jou als Free to go-klant in het weekend meer vrijheid in tijd én kilometers.

  Vooralsnog is er een weekendtarief voor drie huurklasses:
  Volkswagen up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo        €35,00 incl. BTW
  Volkswagen Polo, SEAT Ibiza, ŠKODA Fabia     €45,00 incl. BTW

  Volkswagen Golf                                           €55,00 incl. BTW

  • Genoemde huurtarieven zijn voor het gehele weekend, inclusief 200 vrije kilometers!
  • De aanbieding is geldig van vrijdagmiddag 17:00u tot en met maandagochtend 08:00u. Daarbuiten geldt weer het 15 minutentarief en/of dagtarief. (Combinaties zijn mogelijk en er wordt volgens een 'best-price-rate' afgerekend.)

  We hopen dat het weekendtarief het voor jou nog aantrekkelijker maakt om van Free to go gebruik te maken.

  Fijn weekend!

  Team Free to go


 • Free to go-hotspot bij Stikkerbuilding Arnhem

  Stikkerbuilding aan de Mr. D.U. Stikkerstraat 10 in Arnhem, is dé ultieme plek voor zzp-ers, startups en sterk groeiende bedrijven. Bij Stikkerbuilding kun je terecht voor een flexwerkplek, maar ook voor een kantoor in alle soorten en maten. 
  Om gevestigde bedrijven ook van tijdelijke en flexibele automobiliteit te voorzien, heeft Free to go een hotspot gecreëerd pal voor het gebouw. Iedereen in (de omgeving van) Stikkerbuilding heeft zo 24/7 toegang tot flexibele automobiliteit en je betaalt alleen voor het gebruik.

  Wil je zelf ook gebruik maken van flexibele automobiliteit? Registreer je eenvoudig en vrijblijvend als Free to go-gebruiker!

 • Free to go nu borgvrij!

  Vanaf heden is in navolging van de registratie-fee, ook de borg afgeschaft. Dit betekent dat (nieuwe) klanten ‘gratis’ toegang tot Free to go-mobiliteit krijgen. Bij registratie wordt er nog slechts éénmalig een bedrag van €0,50 gevraagd om de IBAN te kunnen verifiëren.

  Enkele gebruikers kunnen hun betaalde borg terugkrijgen, hierover word je geïnformeerd. 

   

 • 'Automation in automotive'

  Deze week publiceerde AutoleaseWereld magazine het themanummer 'Automation in automotive'.

  In deze uitgave wordt door verschillende spelers in de automotive ingegaan op de invloed van telematica op (toekomstige) mobiliteit.
  Namens Free to go beschrijft Wim Slagter (General Manager, Euromobil Nederland) de hedendaagse en steeds veranderende mobiliteitsbehoefte van bedrijven en particulieren. Daarnaast geeft hij zijn visie op toekomstige mobiliteit, wanneer we telematica nog meer gaan benutten.

  Klik hier voor het artikel over Free to go of lees het hele themanummer 'Automation in automotive'

 • Free to go op de Zuidas in Amsterdam

  De Zuidas in Amsterdam staat bekend als internationaal hoogwaardig kennis- en zakencentrum. Je vindt er bedrijven die actief zijn in de financiële, juridische en zakelijke dienstverlening, maar ook steeds meer bedrijven uit andere sectoren vestigen zich op de Zuidas. Deze groei kent een keerzijde. De bereikbaarheid van en de parkeerfaciliteiten op de Zuidas zijn zowel de kracht als ook de grootste uitdaging van de komende jaren.
  Sinds kort helpt Free to go mee aan het oplossen van de mobiliteitsproblematiek op de Zuidas. Eén van de gevestigde bedrijven heeft een Free to go-auto in gebruik genomen om niet alleen haar medewerkers van automobiliteit te voorzien, maar zo ook de parkeerproblematiek tegen gaan.

  Wil je jouw medewerkers ook flexibele automobiliteit bieden? En tegelijkertijd parkeerproblematiek voorkomen? Free to go is de oplossing!
  Kijk voor meer (zakelijk) informatie op freetogo.nl/zakelijk of neem contact op via het contactformulier.

 • Free-to-go breidt uit in Friesland

  Ook Fryslân raakt in de ban van Free to go. Naast hotspots in Leeuwarden staan er nu ook Free to go-auto’s aan De Lange West in Drachten.

 • Nieuw in de Free to go-app

  Met Free to go blijven we non stop doorontwikkelen. We willen onze klanten een mobiliteitsoplossing bieden met optimaal gemak. Daarom is de auto vanaf nú ook te openen en af te sluiten met de app.

  Als gebruiker ben je al bekend met de Free to go-kaart. Deze heb je nodig om de auto te openen aan het begin van de reservering, maar ook om de auto definitief af te sluiten aan het eind van de reserveringsperiode. Maar vanaf nu kan dat dus ook met de app!

  Is jouw reserveringsperiode ingegaan, doordat je de SMS hebt ontvangen? Dan kun je beginnen!
  De stappen zijn als volgt:

  1. In de app kies je, op de startpagina 'Actuele reservering', voor de button 'Verdere acties'.
  2. In het scherm dat zich dan opent, kies je voor 'Huur starten'.
  3. Vervolgens geef je je PIN in en kies je voor de button 'Huur nu starten'.
  4. Daarna wordt de auto ontgrendeld.

  Je mobiele telefoon hoef je uiteraard niet boven de kaartlezer te houden, maar je moet wel in de buurt staan van de auto om dit proces te laten slagen.
  Vind je het openen met de kaart gemakkelijker? Geen probleem, de auto is ook nog gewoon met de Free to go-kaart te openen. Bovendien heb je deze ook nog nodig om de Free te go-auto te tanken.

  De app nog niet gedownload? Dit is beschikbaar in de App store of de Google Play store.

 • Een dag met Emy

  Emy laat je graag zien hoe gemakkelijk Free to go werkt, daarom neemt ze jou een dag mee op pad. Registreren, reserveren en rijden maar!

  Bekijk hier een dag uit haar leven!

 • Free to go-app

  Een reservering maken, wijzigen of bekijken? Jouw gebruik inzien of een schade melden? 

  Dat doe je natuurlijk met de Free to go-app! Hij is te downloaden via Google Play store of de App Store.

   

  Free to go go-app home